Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kutya fajták

 

Kutya fajták:                          Vizsla

                                    vizsla.jpg

vizslák a leggyakrabban használt vadászkutyák. Mindegyikükre vonatkozik, hogy a vadásznak megmutatják az általuk észlelt vadat.

                                                             

                                                    Hannoveri véreb

                                             hannoveri-vereb.jpg

Kialakulása az 1700-as évekre tehető. A Hannover környékén élő vadőrök alakították ki nehéz testű, illetve könnyebb csontozatú vérebek keresztezésével. Mind a mai napig munkakutyaként tartják, finom szaglását különösen nagyra becsülik. Elsődleges feladata a sebzett vad felkutatása, nyomon követése volt. Kitartó, szenvedélyes, de ugyanakkor kiegyensúlyozott kutya. Bátor, jó természetű, hűséges.

 

                                           Erdélyi  kopó

                         erdelyi-kopo.jpg

Az erdélyi kopó jelenleg a legveszélyeztetettebb helyzetben lévő Magyarországról származó kutyafajta.

 

                                                         puli

 

                         puli.jpg

puli világszerte a legismertebb magyar terelőkutyafajta. Ősei a pásztoremberek nélkülözhetetlen segítői voltak. Akár egy marhát is adtak egy-egy híres terelő kölykéért. A külsejével nem törődtek. Mintegy 100 éve szervezetten tenyésztik.

 

                                      alaszkai malamut

 

malamut.jpg

 

Az alaszkai malamut egyike a kevés eszkimó (inuit) szánhúzó kutyafajtának, amely túlélte az idők viharait. Magyarországon elsősorban házikedvencként tartják.

 

labrador retriver

labrador6.jpg

A labrador retriever hihetetlen vízszeretete miatt terjedt el az a legenda, mely szerint az újfundlandi és a vidra keresztezéséből származik. Bár régóta létezik, csak az 1900-as évek elején ismerték el önálló fajtának. Őseit új-fundlandi halászok hozták magukkal Angliába, ahol céltudatos tenyésztőmunkával a világ egyik legkiválóbb vadászebét faragták belőle

 Kis svájci kopó

kis-svajci-kopo.jpg

A svájci kopók 2 méretben és egyenként 4 színváltozatban léteznek. Az egyes színváltozatokat a származási helyeikről nevezték el.

Svájcban már évszázadok óta dolgoznak dolgoznak nagyméretű kopók, melyek szoros kapcsolatban álltak a francia kopókkal. Miután megszűnt a régi hűbérúri rendszer, egyre többen vadásztak, így a sváci kopók nagy népszerűségnek örvendtek egykor